DOA PERPISAHAN

Published January 29, 2010 by wana93

Alhamdulillah..akhirnya, berjaya juga..Video di bawah ini adalah khas buat semua warga SAMSHSB dan istimewa buat guru-guru tercinta..especially yang sudah berpindah atau berhenti..Lagu nasyid ini khas buat anda..tak lupa juga kepada semua rakan tersayangku..lagu ini mengingatkan saya pada rakan baik saya yang telah pergi menemui ALLAH, arwah Azira Bt Aliry..semoge rohnya dicucuri rahmat ALLAH..

Terharu dengar lagu ni.. tengok gambar-gambarnya..sedih..guru-guru ‘sporting’ macam ustazah Rosliza, ustaz Mahmudin dan ustaz Shah dah takde kat school..

Ustaz Mahmudin, seorang guru yang best dan tetap dengan sifatnya yang ‘sporting’ walaupun kadang2 tegas..tapi, beliau baik..bekas guru kelasku semasa di Form 4..kini, dah berpindah ke Maahad Tahfiz Kampung Jawa, Klang. semoga ustaz tak lupa kat kitorang.. :)

Ustazah Rosliza pun best n ‘sporting’..bila mengajar, sentiasa buat muridnya tergelak..pandai berjenaka dan buat lawak..baik..best!! masa Form 4 beliau jadi guru PSI kelasku..kini, dah berpindah juga ke SMK Tengku Ampuan Rahimah..semoga ustazah epy2 selalu n dun 4get our sch00l.. :)

Ustaz Shah seorang guru yang sememangnya best!! setiap kata-kata yang keluar dari mulutnya ada makna dan pengertian..ada unsur-unsur positif dan sentiasa berdakwah menuju ke jalan ALLAH..saya suka bertanya pada beliau jika terdapat sebarang kesulitan atau pertanyaan..best dengar beliau bagi tazkirah dan ceramah..beliau always memberi nasihat2 yang berguna kpd murid2nya..beliau tidak pindah tetapi berhenti drpd mengajar..sedih la juga sebab beliau telah menjadi guru kesayangan kebanyakan murid..sama juga seperti ustazah Rosliza dan ustaz Mahmudin..best! :)

You all are the best and loving teacher! We love u! hope we can meet again later.. :)

“Ya ALLAH..berilah rahmat dan kasih sayangMu serta kesihatan yang sejahtera kepada kesemua guru-guruku, rakan2ku dan kedua ibu bapaku..lindungilah kami semua di bawah payung redhaMu..jauhkanlah kami semua daripada murkaMu..pertemukanlah kami suatu hari nanti agar ukhuwah yang terbina ini tidak akan terhenti..semoga ianya kekal abadi..”

About these ads

9 comments on “DOA PERPISAHAN

  • best..
    video tu sedih..
    sedihnyaa..
    cikgu-cikgu yang best dah tinggalkan sekolah..
    selamat jalan dan selamat tinggal cikgu Shah, ustaz Mahmudin, cikgu Rosliza dan pengetua.. :(

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox.

    Join 139 other followers

    %d bloggers like this: