KARNIVAL SELANGOR RIA 2009

Published December 31, 2009 by wana93

Assalamualaikum semua..

Apa khabar?? Hope semuanya sihat2 belaka dan berada di bawah naungan redha Ilahi..

Lama sudah rasanya saya tak meng’update’ blog saya ni..erm..maklum la..bzz memanjang je..saya tulis ni pun sebab nak bercerita sikit..huhu

Pada 19/12/2009 hingga 27/12/2009, kat stadium Shah Alam kan ada buat satu karnival sempena hari peladang dan penternak..nama karnival tu, Karnival Selangor Ria..best..abah ada sewa khemah kat situ untuk berniaga..jadi, saya dan adik-beradik saya la yang kena tolong abah berniaga..kitorang berniaga produk jambu Pak Cu..laku la jugak..untung amek kelas perdagangan..boleh dipraktikkan..dan timba banyak pengalaman..

Dalam sehari tu, kalau keadaan panas, boleh la capai dalam 500 ringgit gak..kalau hujan pulak, kurangla sikit..dalam 200 hingga 300 ringgit je..kitorang berniaga dalam 8 hari..so,semuanya ada la dalam 1 700 gak..dan yang paling bestnye..dapat upah..abah bagi kitorang seorang 100 ringgit..sape tak suke kan..alhamdulillah..ada jugak duit poket cuti2 ni..cuti pun dah nak abes..spend time kat niaga tu je la..

Macam-macam ada kat situ..kakak belanje beg..saya beli jam tangan baru untuk nak sekolah nanti..tapi warnanya tetap samela..merah jugak..bec0z i l0ve red very much..

Selain itu, saya juga ada ambil pengalaman yang tak pernah saya rasa..saya sempat naik kuda, naik kereta kuda, pegang ular dan bergambar dengannya,main2 dengan arnab..memang bestla..suka sangat..dan semapt jugak kitorang naik funfair..naik yang helikopter punye je..nak naik yang pusing2 tinggi tu seram la..adik ngan anak buah naik pun dah loya2..sampai anak buah termuntah..ishhh..tak berani terus nak naik..naik kuda la yang paling malu c0z ramai orang tengok..haha..segan..tapi best sangat.. 🙂

Boleh pulak terjumpa dengan ustazah Rafizah sekeluarga kat sana..diorang datang buat Permata Hijrah..saya pun ada buat gak..bagus Permata Hijrah tu..free pulak tu kan..adik saya, Faris pulak terjumpa dengan Teacher Najmah dan keluarganya..adala gak jumpa ngan kawan2 lama..

Tu yang bzz sangat sampai dah dekat 2 minggu tak on9 dan update blog ni..Thanx very much sebab ada sebahagian kawan2 yang menyokong blog saya nie..

Wassalam..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: