PROGRAM MAJU DIRI

Published February 1, 2010 by wana93

Hari ini, 1.2.2010, merupakan hari yang paling saya suka c0z kaunseling ade buat satu p0gram ni..namanya Program Maju Diri..best!! Touching gler..tetibe air mata ni jatuh pula..cube ditahan tapi tetap keluar jugak..alhamdulillah..

Nama penceramah tu Ustaz Zamri..memang bagus dan berkesan m0tivasi yang beliau berikan..Berkenaan azam dan niat yang hanya kita boleh lakukan bila kita buat dengan hati yang suci dan ikhlas tanpa sebarang kekotoran..Kami beramai-ramai berzikir, berzikir, dan berzikir sambil hati berdoa agar dosa-dosa kami semua diampunkan..penceramah juga menyuruh kami catatkan d0sa-d0sa yang pernah kami buat dan tanamkan perasaan benci pada semua d0sa-d0sa itu serta membalingnya jauh-jauh..Selepas itu, kami menulis tentang azam kami untuk SPM tahun ni!! Semoga azam itu datang dari hati yang suci tanpa sedikit k0t0r pun..Ya ALLAH, betapa banyaknya d0sa-d0sa kami terhadapMu..Namun, Kau tetap memberi rezeki dan nikmat pada kami..Ampunkan kami ya ALLAH..anda semua pun boleh buat camni gak..cubalah..feeling tau..

Yang paling kami tak tahan, bila penceramah tunjukkan kit0rang vide0-video yang memang sedih..pasal ibu bapa..ya ALLAH, banyaknya d0sa-d0sa kami..ampunkanlah kami ya ALLAH..salah satu vide0 yang ditunjukkan..

Kami beramai-ramai memeluk antara satu sama lain dengan semua rakan-rakan f0rm 5 dan guru-guru yang berada di situ..Saat itulah yang paling bermakna bagiku kerana akhirnya, dapat juga ku m0h0n kemaafan dengan semua rakan-rakan seperjuanganku..seluruh Form5, pelajar perempuan bersalaman dan berpelukan serta bermaafan anatara satu sama lain..pelajar lelaki juga melakukan hal yang sama antara sesama mereka..alhamdulillah..kami mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ustaz Zamri dan guru-guru yang terlibat dalam menjayakan pr0gram yang bermanfaat ini..m0ga pr0gram2 seperti ini akan lebih kerap lagi diadakan bagi membentuk insan yang rabbani..

M0ga d0sa-d0sa kita dengan ALLAH, menadapat pengampunan dariNya dan d0sa-d0sa kita dengan manusia, mendapat kemaafan darinya..Justeru, di kesempatan yang ada ini, saya ingin memohon maaf atas segala salah dan silap saya serta keterlanjuran kata terhadap semua orang especially buat ibu bapa saya, rakan-rakan seperjuangan yang saya cintai dan guru-guru yang saya sayangi. Maafkan tau..

Wassalam..

Advertisements

2 comments on “PROGRAM MAJU DIRI

 • Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: